El galerisme es vesteix de dol per la mort de Dolors Junyent

Barcelona, dilluns 26 de març de 2018.- El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) es vesteix de dol per la mort de la reconeguda galerista Dolors Junyent i del seu marit Joan Torra la nit de dissabte 24 de març en un malaurat accident de cotxe al Vendrell.

Dolors Junyent fou una històrica de l'art i del galerisme catalans. En la seva formació artística, va residir a París durant molts anys, on va conèixer gran part dels artistes catalans que hi vivien en aquell temps. Després d'uns anys treballant en el mercat de l'art, va decidir el 1978 obrir la galeria que du el seu nom, Dolors Junyent Galeria d'Art, al Carrer Aragó 268, davant de la Fundació Tàpies.

La galeria ràpidament va esdevenir un punt de trobada del sector, per la seva especialització en pintura catalana i espanyola dels segles XIX-XX, en les avantguardes internacionals i en artistes contemporanis de prestigi internacional. Ben aviat, es va convertir en un referent del galerisme d'art català en aquest àmbit, on a banda del matrimoni, els fills Meritxell i Armand compartien el negoci familiar.

La passió pel galerisme també quedà reflectida quan Dolors Junyent va ocupar diversos càrrecs a la Junta del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya al llarg dels anys, sent finalment presidenta en el període de 2002 a 2007. Per la seva entrega a la institució, actualment n'era presidenta honorífica. També va ser Presidenta d'ArtExpo, la fira d'art que es va celebrar a Barcelona fins a principis d'aquest segle, de la que en va ser una defensora i impulsora.

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya la recorda amb aquesta frase que digué Dolors Junyent en una entrevista i que representa molt bé la seva trajectòria vital i la seva fe en la joventut: ‘Les generacions joves són el futur. Es convertiran en artistes amb noves aportacions i els compradors seran els nous col·leccionistes del segle XXI. D’aquesta manera avança la història de l’art i la cultura.’

La cerimònia de comiat tindrà lloc el proper dimecres 28 de març a les 8:30h al Tanatori de Les Corts de Barcelona.